tirsdag den 7. august 2012

Kvinder har gjort journalistikken mere alsidig

I takt med at kvinderne har gjort deres indtog i journalistikken, er medierne begyndt at beskæftige sig mere med dagligdagen. Dermed når journalistikken ud til flere, siger forsker

Kvinderne har sat et positivt aftryk på dansk journalistik. Kvindernes input er nemlig menneskelige, jordnære og tilfredsstiller flere læseres behov. Det skriver Information.dk

"Uden kvindernes indflydelse ville der ikke være nogen, der gad læse avis mere. Det er jo kvinderne, som har fået virkeligheden med ind i medierne, « siger journalist og ekstern lektor i journalistik på RUC Hanne Dam.

Samme opfattelse har litteraturforsker John Christian Jørgensen, der netop har skrevet bogen Da kvinderne blev journalister:

"Det lyder tosset at sige, at kvinder er mere menneskelige. Men kvinder har formået at være mindre tilknappede. At kalde det en kvindelig egenskab er måske ikke sandt, men det er i hvert fald på den måde, de har sat et aftryk."

John Christian Jørgensen påpeger, at kvinder gennem tiden er blevet kendt for at lave empatiske interviews, hvor læseren kan identificere sig med den interviewede.

"Det er faldet dem naturligt at stille uhøjtidelige spørgsmål, som åbner interviewpersonerne", siger han.

Hanne Dam mener, man kan drage fordel af, at kønnene har forskellige måder at gribe journalistikken an på:

"Kvinder har påvirket mediebilledet alt for lidt. Det handler om, at kvinderne selv tager sig sammen og siger: Vi gider ikke bare være med til at reproducere den journalistik, som mænd har tænkt. Jeg vil godt stå ved, at jeg interesserer mig for nogle andre ting end mænd".

Kilde: Information.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar