”Noget tyder på, at medierne i høj grad er med til at fastlåse de gamle kønsrollemønstre.” Det skriver Jens Chr. Hansen, erhvervskommentator på Berlingske.
”Nok skriver vi 2014, men omverdenens forventninger – og fordomme – til mandlige og kvindelige topchefer er nogenlunde de samme, som de har været i de seneste mange, mange årtier. Der er ikke meget udvikling i det.” Det fastslår erhvervskommentator Jens Chr. Hansen på sin blog på Berlingske.dk. Ifølge erhvervskommentatoren bidrager medierne til at fastholde de gamle mønstre og fordomme i beskrivelser af nye mandlige og kvindelige topchefer:
”I mine øjne bekræfter vi fordommene om, at det er kvindernes opgave at få hjemmet til at hænge sammen, og at det derfor er ekstra imponerende, når de – i modsætning til mændene, som ikke hænger på hjemmet – er i stand til at nå til tops.”
Som eksempel nævner Jens Chr. Hansen to nyere portrætartikler:
”Karrierekvinden der magter det meste”, som er et interview med Eva Berneke, der netop har fået jobbet som ny topchef i IT-virksomheden KMD. Her er bliver der stillet skarpt på, hvordan hun som kvinde og mor kan få hverdagen som karrierekvinde til at hænge sammen. Blandt andet står det at læse, at: "Uden for arbejdet har Eva Berneke samtidig formået at gøre op med den typiske antagelse om, at familie og karriere ikke kan kombineres for kvinder".
I modsætning hertil står Peder Holk Nielsen, som for nogle måneder siden fik jobbet som ny topchef i Novozymes. »Den jyske enzymkonge« lød overskriften, og det blev fremhævet, at »han beskrives som et meget krævende menneske med en stor arbejdskapacitet.« Eller som Jens Chr. Hansen skriver i sin kommentar: ”Ikke meget om hverken hus og familie eller andre input fra hans »work-life-balance.«”
Kilde: Berlingske.dk
LÆS OGSÅ: