søndag den 11. maj 2014

Bliver mændene snart sendt hjem til kødgryderne?

Nye tal viser, at kvinder overhaler mænd med flere længder på landets universiteter. Med denne udvikling vil kvinders indkomst stige hurtigere end mændenes, fordi længere uddannelse giver højere løn. Udviklingen kan sende flere mænd hjem til kødgryderne

 

Løn og uddannelse er vigtige faktorer, når rollerne fordeles i hjemmet. Hvem skal gøre karriere, og hvem skal have fokus på hjemmet – eller skal begge have arbejde og deles om opgaverne i hjemmet. Det skriver Kim Valentin, adm. direktør i Finanshuset i Fredensborg, i et indlæg på Den korte Avis.

Ifølge Valentin er det optimering af familiens fremtidige forbrugsmuligheder, der er afgørende for familiestrukturen og fordelingen af roller i hjemmet. Han mener, at kvindernes fremmarch på de videregående uddannelser vil udmønte sig i nye familiestrukturer, og at det traditionelle familiebillede af i dag vil være gammeldags om få år.

Manden som ”skaffer” i familien er altså på vej ud, og kvindernes uddannelsesmæssige overlegenhed vil ifølge Valentin forstærke denne udvikling.

Kilde: denkorteavis.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar