tirsdag den 9. marts 2021

Kvinderne er på vej op i en helt ny pensionsliga

De yngre generationer af kvinder er så veluddannede og vellønnede, at de i sidste ende overhaler mændene og går på pension med de største formuer 

Der er så mange flere veluddannede kvinder end mænd, at det i fremtiden vil løfte kvindernes lønninger – og dermed deres pensionsformuer – op i en helt ny liga.

Derfor kan de veluddannede kvinder om rundt regnet 30 år forlade arbejdsmarkedet med større pensionsformuer end de jævnaldrende mænd.

Det fremgår af en ny analyse, udarbejdet af brancheforeningen Forsikring & Pension på baggrund af data og beregningsmodeller fra det økonomiske analyseinstitut Dream.

Ifølge analysen er det mere end hver anden kvinde i aldersgruppen 40-45 år, der har taget en videregående uddannelse, mens det kun er omkring hver tredje mand.

Tallene viser, at de veluddannede kvinder årgang 40+ vil få en samlet pensionsformue på 2,2 millioner kroner i 2050, opgjort i dagens priser. Det er blot 2 procent mere end den pensionsformue, mændene kan nå at samle sammen, men nok til at skrive historie.

Kilde: Politiken

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar