/* Skift hover-farven i menuen */ .menu li a:hover, #PageList1 li a:hover, .navbar a:hover { color: #FE9414 !important; /* Erstat med din ønskede farve */ } .PageList .selected a { background-color: transparent !important; color: #FE9414 !important; /* Orange */ font-weight: bold; } WOMENOMICS - FÅ SUCCES HOS KVINDERNE: VÆLGERANALYSE: Rødt flertal hos kvinderne igen

onsdag den 19. februar 2014

VÆLGERANALYSE: Rødt flertal hos kvinderne igen

For første gang siden valget i 2011 ville Helle Thornings regering blive genvalgt, hvis det stod til kvinderne. Det viser en ny stor vælgeranalyse ifølge Altinget.dk


Hvis der var valg nu, ville kvinderne ifølge en ny stor vælgerundersøgelse stemme 51-49 i rød bloks favør.

Det er professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet, der har gennemført undersøgelsen for Altinget.dk på baggrund af mere end 100.000 Gallup-interviews fra folketingsvalget i 2011 og frem til udgangen af 2013.

Kvinderne har traditionelt været mere flittige til at sætte kryds ved de røde partier end mændene. Det hænger sammen med kvindernes indtog på arbejdsmarkedet tilbage i 1970'erne, hvor kvinder i langt højere grad end mændene blev ansat i den offentlige sektor. Tilgengæld er der en klar overvægt at mænd, der stemmer blåt:

"Meget af det bunder i, at mændene traditionelt ikke arbejder så meget i den offentlige sektor, som kvinderne gør. Der er klart flest kvinder, som arbejder med den borgernære velfærd, og der giver sig udslag i, at de stemmer anderledes end mændene," siger Kasper Møller Hansen. Han peger ifølge Altinget.dk på, at den øgede forskel på kønnenes partivalg kan hænge sammen med, at der lige nu kun er kvindelige partiledere hos rød blok, og kun mænd i spidsen hos blå blok.

"Der er en tendens til, at kvinder stemmer på kvinder. Dermed kan de kvindelige partiledere hos rød blok øge tendensen til, at kvinderne stemmer mere rødt, end mændene," siger Kasper Møller Hansen. Han slår ifølge Altinget.dk fast, at kvinderne over det sidste årti er blevet en vigtigere vælgergruppe end mændene. Det hænger sammen med simpel matematik, idet der er flere kvindelige end mandlige vælgere, fordi kvinderne lever længst. Dertil kommer en ny tendens til, at kvinderne bruger deres stemme flittigere:

"Tidligere var det mændene, der interesserede sig mest for politik og stemte mest. Men det er omvendt i dag, fordi de unge kvinder er bedre uddannede end de unge mænd, og uddannelse er det stærkeste parameter for høj valgdeltagelse. Derfor er de kvindelige vælgere blevet særligt vigtige at få fat på," siger Kasper Møller Hansen.

Læs mere om analysen på Altinget.dk