Meget tyder på, at de virksomheder, som ikke vil investere i mangfoldighed – eller diversitet – betaler for det med dårligere indtjening, lavere produktivitet, ringere muligheder for rekruttering og et dårligere image i offentligheden. Det viser en Greens-måling
Gør plads til kvinder, indvandrere og ældre i virksomhederne, for de skaber vækst og innovation. Det mener to ud af tre af de topchefer, som allerede satser på diversitet og inklusion ifølge Børsen.
Tallene stammer fra en Greens-måling, som 664 topchefer har deltaget i målingen, og målingen dokumenterer samtidig, at hele 54 procent af danske topchefer ikke har nogen strategi for diversitet og inklusion.
Det kan vise sig at blive en rigtig dårlig forretning.
Topcheferne i virksomheder, som har en nedskrevet strategi for diversitet og inklusion, oplever nemlig markante gevinster ved at vinke farvel til machokulturen. Således vurderer to ud af tre topchefer med en nedskreven strategi, at diversitet øger såvel produktiviteteten som værdiskabelsen, ligesom 52 pct. mener, at diversitet direkte bidrager til virksomhedens bundlinie.
Hele 63 procent af topcheferne med en strategi for diversitet mener samtidig, at mangfoldighed bidrager til, at de internt kan rekruttere de rette mennesker til de rette job, og 58 procent vurderer, at diversitet bidrager til at give offentligheden et bedre billede af virksomheden.
Greens-målingen falder godt i tråd med tal fra den amerikanske tænketank Catalyst, som arbejder for at fremme kvinders muligheder i erhvervslivet. Catalyst vurderer i en rapport fra 2013, at virksomheder med en høj andel af kvinder i ledelsen forrenter egenkapitalen 26 pct. bedre end virksomheder med få kvinder i ledelsen.
Kilde: Børsen, 23. april 2014
Ingen kommentarer:
Send en kommentar