mandag den 26. oktober 2020

Goldman Sachs: Investorer får merafkast ved at investere i europæiske aktieselskaber med større kønsdiversitet

Virksomheder med flere kvinder giver ifølge investeringsbanken Goldman Sachs Group det bedste afkast til investorerne. Det skriver Bloomberg.

Investeringsbanken Goldman Sachs har samlet et såkaldt 'Womenomics Index', der består af de europæiske virksomheder med flest kvinder i ledelsen, bestyrelsen og blandt ansatte generelt

Blandt virksomheder i indekset er Louis Vuitton SE, Swedbank AB, Nestle SA og AstraZeneca Plc. Indekset rummer også fire danske aktier, nemlig Novo Nordisk, Genmab, DSV Panalpina og Simcorp.

Ifølge Goldman Sachs har det europæiske Womenomics Index givet en merperformance på cirka 2,5 procentpoint årligt siden finanskrisen, når det sammenlignes med det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600.

Årsagssammenhængene fremgår ikke tydeligt, men Goldman Sachs gør opmærksomhed på, at miljømæssige og sociale investeringer er populære, og måske er det netop de virksomheder som har dette fokus, der klarer sig bedst - og som samtidig også tiltrækker kvinder. På den anden side kan det også være kvinder i ledelser og bestyrelser og blandt ansatte, der styrker fokus på denne type samfundsmæssigt bæredygtige investeringer.

Europa giver ifølge Goldman Sachs USA baghjul, når det gælder kvinders lige andel af arbejdsstyrken, og selv om løngabet mellem kvinder og mænd stadig er stort globalt, er det ifølge Goldman mindre i alle større europæiske lande, end det er i USA, Canada og Japan. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar