En analyse gennemført af DJØF viser, at 2018 var kvinders sandsynlighed for at blive leder i 2018 var 3,4 %, mens mændenes var 7.7 %.
Ingen nordiske lande har så få kvinder i ledende stillinger som Danmark. Og i EU er det kun Luxembourg og Cypern, der har færre kvinder på ledelsesgangene end tilfældet er I Danmark.
Disse kendsgerninger viser sig også på World Economic Forums seneste rangliste over, hvilke lande der er bedst til at sikre kvinders repræsentation. Her ligger Danmark på en 95. plads – 42 pladser dårligere end tilfældet var i 2006.
På trods af at problemstillingen har været drøftet i årevis som et vigtigt politisk indsats-område, ser udviklingen af kvinders andel på ledelsesniveau ifølge DJØF ud til at være gået helt i stå. Det er ikke kun en ligestillingsmæssig falliterklæring:
"Med tanke på kvinders høje uddannelsesniveau i Danmark er det også samfundsøkonomisk en elendig forretning, at kvinder ikke oplever muligheder for at realisere en ledelseskarriere på lige fod med mænd. Det skal der ændres på. Derfor er der behov for et fortsat fokus på forskellen mellem mænd og kvinders chancer for at blive leder. Den forskel, der kaldes ledelsesgabet, og som er et parallelt begreb til løngabet - forskellen mellem mænd og kvinders løn."
DJØF har på baggrund af Danmarks Statistiks registre foretaget en analyse af mænd og kvinders sandsynlighed for at blive ledere. Analysen viser, at der er langt til reel ligestilling mellem kønnene på de danske ledelsesgange.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar