fredag den 6. marts 2020

IT-branchen skriger på flere kvinder - men næsten hver anden kvinde i it-faget er blevet krænket


IT-branchen efterlyser flere kvinder i faget, men to rapporter viser nu, at kvinder kan have rigtig gode grunde til at gå en stor bue udenom en karriere indenfor IT: 44,5 procent af kvinder i it-faget er blevet krænket

Fagforbundet PROSA for it-professionelle har sammen med det nationale videnscenter Kvinfo udarbejdet to rapporter, der afdækker ’omfanget af chikane og krænkende adfærd i it-faget’.

Den ene rapport med titlen ”Knæk koden” undersøger ligestilling, seksuel chikane og trivsel blandt PROSAs medlemmer på landets it-studier, mens den anden ”Knæk tonen” fokuserer på de samme problemstillinger blandt PROSAs medlemmer på arbejdsmarkedet.

37,7 procent af de kvindelige it-studerende og hele 44,5 procent af kvinderne på arbejdsmarkedet svarer, at de er blevet krænket. De krænkende handlinger kan være både verbale og fysiske og dækker fra uønsket seksualisering til voldtægt.

Tallene for mænd er henholdsvis 7,5 og 12 procent.

Undersøgelsen er blevet udarbejdet på baggrund af surveys hos medlemmer af fagforbundet, mens Kvinfo har lavet fokusgruppeinterviews og enkeltinterviews.

Fagforbundet PROSA skriver på sin hjemmeside, at rapporterne viser entydigt, at it-faget har meget alvorlige ligestillingsproblemer. Især hvad tonen og kulturen på arbejdspladser og studiesteder. Der er derfor brug for politikker, der sikrer ligestilling i it-faget.



KILDER:
Version2.dk
Prosa.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar