fredag den 21. september 2012

TALENTSPILD: Videnskaben foretrækker mænd

Gamle fordomme om kvinders videnskabelige kompetencer præger og skader stadig kvinders videnskabelige karrierer. Ny undersøgelse viser, at akademiske arbejdsgivere har størst tiltro til mænds kompetencer - fordi de er mænd

Kvinder bliver vraget til fordel for mænd, når der bliver slået forskerstillinger op. Det skriver videnskab.dk. Det sker på trods af, at kvinderne har præcis de samme kvalifikationer som mændene, viser en ny undersøgelse fra Yale universitetet. Undersøgelsen er udgivet i det anerkendte videnskabelige tidsskrift PNAS.

Forskeren Corinne Moss-Racusin og hendes kolleger lavede en landsdækkende randomiseret stikprøve, hvor 127 videnskabelige arbejdsgivere indenfor biologi, kemi og fysik deltog.

Disse forskere skulle vurdere en ansøgning fra en kandidat om at blive laboratoriemedarbejder. Alle arbejdsgivere modtog enslydende ansøgninger, men ansøgningerne blev tilfældigt knyttet til en mandlig eller kvindelig studerende.

Resultatet var, at den mandlige studerende oftere blev vurderet til at være den bedst egnede kandidat til jobbet.

Arbejdsgiverne vurderede, han var mere kompetent, og den mandlige studerende blev også tilbudt en højere startløn end den kvindelige studerende på trods af, at de havde de samme kvalifikationer.

Meget tyder ifølge forfatterne på, at de akademiske arbejdsgiveres tendens til at foretrække mænd er helt utilsigtet. Tendensen skyldes nok nærmere, at gamle fordomme om kvinders videnskabelige kompetencer stadig præger og skader kvinders videnskabelige karrierer.

Kilde: Videnskab.dk 

LÆS OGSÅ: Kvinder har succes på universiteterne og  Ligestilling skal styrke forskningen på CBS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar