onsdag den 22. juli 2020

Det er en dårlig forretning at fravælge pigefostre

Et-barns-reglen i Kina har betydet, at mange familier har foretrukket drengebørn frem for piger. Selv om reglen nu er afskaffet, trækker den dybe spor, idet unge kvinder kan vælge og vrage mellem mange millioner singlemænd, der har udsigt til aldrig at kunne stifte familie

I Kina har man et navn for de ugifte mænd over 30 år. 'Shengman', kalder man dem, og direkte oversat betyder det 'mænd tilovers'.

På grund af et-barns-reglen er der mange millioner flere mænd end kvinder. Det skyldes, at mange forældre har foretrukket drenge frem for piger. Et-barns-reglen blev afskaffet i 2015, men har vidtrækkende konsekvenser, idet 30 millioner flere mænd end kvinder, søger efter en partner.

Manglen på kvinder er især et problem uden for storbyerne, hvor mænd ifølge Berlingske forventes at skabe en familie for ikke at føle sig som fiaskoer i livet.

Konkurrencen om de unge kvinder er hård, og i dag er det i høj grad mandens økonomi, der afgør, om han finder sig en hustru, og en datingapp gør det muligt at leje en kæreste for en dag for cirka 10.000 kroner.

Samtidig med, at kinesiske kvinder kan vælge og vrage, er mange unge kvinder interesserede i at finde en mand fra vesten. Der er flere grunde til, at kvinderne finder vestlige mænd mere attraktive - både deres selvsikre, afslappede og humoristiske tilstedeværelse, men i særdeleshed også deres højde og muskuløse kropsbygning, bliver ofte nævnt som grunden.

Ud over truslen fra de vestlige mænd, er de kinesiske kvinders voksende fokus på egen karriere også en hæmsko for potentielle ægteskaber. For da Kina stadig er meget traditionelt, og mange mænd gerne vil have en kvinde, der bliver hjemme, så ser mange kinesiske mænd ikke karrierekvinderne som konepotentiale.

Kinesiske mænd fra landdistrikterne er begyndt at lede efter deres livs udkårne i nabolandet Vietnam, hvor mange fattige kvinder drømmer om en kinesiske mand.

Kilder: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar