onsdag den 23. september 2020

Graviditetsbukser sender et stærkt signal til piger og kvinder med en håndværker i maven

Om 10 år vil vi i Danmark mangle 17.000 faglærte i bygge-, anlæg- og installationsbrancherne. I dag består de brancher af 91 procent mænd, og byggebranchen har derfor brug for at tiltrække flere kvinder til erhvervsskoler og håndværksfag. Graviditetsbukser er et effektivt skridt på vejen og et stærk signal til unge kvinder med en håndværker i maven

Som kvinde kræver det ikke megen fantasi at forestille sig, hvor bøvlet det må være at trække i traditionelle arbejdsbukser med en stor, gravid mave og derefter holde bukserne oppe med en elastik omkring maven, gavebånd fra Netto eller med bedstefars gamle seler, som risikerer at springe op i nakken.

Bygge-, anlægs- og installationsbranchen kommer til at mangle 17.000 faglærte i løbet af de næste 10 år, og derfor er branchen i disse år i høj grad ude på at uddanne, tiltrække og fastholde kvindelige håndværkere. I den forbindelse er graviditetsbukser et effektivt skridt på vejen.

Visualisering af kvindelige håndværkere er i høj grad med til at sende et klart signal til piger og kvinder om, at der er karrieremuligheder for dem i de traditionelle håndværksfag - også når de venter sig. Derfor er det så glædeligt, når et firma som Blåkläder udvikler skræddersyet arbejdstøj til kvinder og lancerer graviditetsbukser til kvindelige håndværkere.

Gravide håndværkere fra hele verden
Da Blåkläder i begyndelsen af 2019 meddelte, at firmaet med hjælp fra gravide kvinder over hele verden ville producere de nye graviditetsbukser, overskred interessen og engagementet alle høje forventninger. 

Over 2.500 gravide håndværkere ansøgte om at blive testpiloter for Blåkläders nye graviditetsbukser. Interessen viser ifølge firmaet ikke kun behovet for denne type bukser på markedet, men det viser også, at kvinderne i branchen er en engageret målgruppe, der er vigtig for fremtiden.

"En håndværkerbuks til gravide bør passe til en krop under forandring, hvilket er en hård opgave, når du nægter at gå på kompromis med pasform og kvalitet. Vi ønsker at fremstille en buks, der virkelig er skræddersyet til målgruppen, og derfor var feedbacken, vi fik fra testpiloterne, uvurderlig, siger Rose-Marie Näsström, produktudvikler hos Blåkläder.

Glæde hos kvindelig elektriker
Elin Fagerlind arbejder som elektriker, og hun var en af de udvalgte testpiloter, der testede graviditetsbukserne. I flere år har hun fulgt spørgsmålet om arbejdstøj til gravide kvinder i gruppen 'ELqvinna' på Facebook, som er et netværk for kvindelige elektrikere. Her blev forskellige specielle løsninger på en voksende mave blev drøftet. Da muligheden kom for at teste og evaluere en graviditetsbuks til branchen, ønskede Elin straks at hjælpe.

"Jo flere forhindringer der løses for kvinder i branchen, jo bedre", siger Elin. 

"Jeg gav konkrete forslag til flere opdateringer, som Blåkläder ændrede på bukserne. Det er sjovt, at de har lyttet og virkelig gør det her", konkluderer hun.

Let's make the change
Under overskriften 'Let's make the change' præsenterer Blåkläder på sin hjemmeside, hvorfor det er så vigtigt at skabe forandring blandt andet med graviditetsbukser til kvindelige håndværkere:

"At være gravid i bygge- og håndværkerbranchen har ikke altid været let, især når det kommer til, hvordan man klæder sig, når maven begynder at vokse. Men nu ændrer alt sig... 

Blåkläder er ifølge sin hjemmeside gennemsyret af en kultur, hvor man altid ser muligheden for forbedring: 

"Vi holder aldrig op med at udfordre os selv og branchen generelt – hvilket graviditetsbuksen er et meget slående eksempel på. Hos Blåkläder tør vi og vil vi ændre betingelserne for alle gravide kvinder i bygge- og håndværkerbranchen til det bedre. Let's change it!"

Arbejdstøj til kvinder
"Siden vi introducerede vores første bukser til kvinder, har vi udviklet et sortiment til kvinder med mere end 150 produkter. Vores største ambition var at få en række nye kollektioner til flere brancher", siger Rose-Marie Näsström, produktudvikler hos Blåkläder.

I dag har Blåkläder komplette kollektioner, der passer til kvinder i alle professionelle kategorier. Det er noget, medarbejderne er meget stolte af, og et område, som firmaet ifølge produktudvikleren aldrig bliver trætte af at udvikle:

"Vores motivation ligger i den udfordring, det er at udvikle produkter, der gør livet mere sikkert, lettere og mere behageligt for kvinder i deres daglige arbejde," siger Rose-Marie Näsström.

Først kommer graviditetsbukserne i to modeller, High Vis og service. Bukserne har et neutralt design og er lavet helt i stretch. Graviditetsbukserne findes i fem størrelser, XS-XL, og hver størrelse kan forlænges med et oplæg, så de også passer til kvinder med længere ben. Bukserne kan allerede nu købes hos udvalgte forhandlerne.

LÆS OGSÅ:

Kilder: Blåkläder og Mynewsdesc.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar