onsdag den 8. marts 2023

I fremtiden vil kvinders pensionsformue overhale mændenes

Beregninger viser, at kvinders pensionsformuer i fremtiden vil overhale mænds. Det viser tal fra Forsikring & Pension, der har lavet en fremskrivning på, hvordan kvinder og mænds pensionsformuer udvikler sig over de næste 30 år

Kvinder født i 1980 vil være de første herhjemme til at have større pensionsformuer end mænd i samme aldersgruppe. I år 2050 vil kvinder fra den årgang have 1,5 procent mere opsparet i pension end mændene. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Tove Foxman, der er cheføkonom hos Pensiondanmark, så er danske kvinder lige så stille ved at smutte forbi deres mandlige modstykker på en række vigtige parametre. Siden kvinderne indtog arbejdsmarkedet i slutningen af 1950'erne, er kvinderne gået fra at starte med ufaglærte job til at få faglært arbejde og derefter uddanne sig videre. Men i de seneste generationer er der sket et skifte, så langt flere kvinder tager en længerevarende uddannelse end de jævnaldrende mænd.

"I dag uddanner kvinderne sig væk fra de lavtlønnede job i et højt tempo. Når man ser tallene i den sammenhæng, tyder alt på, at også senere generationer af kvinder vil have større pensionsformuer end mændene", siger Tove Foxman.

En anden af grundene til, at kvinder ifølge analysen kan indhente mændenes pensionsformuer, er, at kvinderne sparer mere op til pension igennem arbejdslivet, end mænd gør.

Det skyldes blandt andet, at der er flere kvinder ansat i det offentlige, hvor den del af pensionen, som arbejdsgiveren betaler, er højere end i mange klassiske mandefag.

Samtidig fortsætter kvinderne med at indbetale til pensionen igennem hele arbejdslivet, hvor mange mænd skærer ned på deres indbetalinger i slutningen af arbejdslivet.

Kilde: Fagbladet3f.dk


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar