tirsdag den 23. maj 2023

Derfor har folikekirken succes hos kvinderne

"Jeg har en tese: Kvindelige præster er med til at sikre folkekirkens høje medlemstal. Jeg kan ikke bevise det – men jeg er overbevist om, at der er en klar sammenhæng", lyder det fra formanden for Præsteforeningen, Pernille Vigsø Bagge

formanden for Præsteforeningen Pernille Vigsø Bagge, der er sikker på, at præstestabens diversitet har en afgørende betydning for det rekordhøje medlemstal på 4,2 millioner, vi ser i den danske folkekirke.

For selvom antallet af medlemmer falder, så er tilslutningen langt større end i vores nabolande – og det er ikke tilfældigt, mener hun. Ikke alene er medlemstallet nemlig højere i Danmark; det samme er antallet af kvindelige forkyndere.

- Vores høje medlemstal skyldes mange ting, herunder tradition, kultur og lokal forankring. Men jeg er sikker på, at vores store andel af kvindelige præster også er et parameter. De har en vigtig plads i folkekirken i dag. Vi har brug for diversiteten, som de bidrager med, siger Pernille Vigsø Bagge og fremhæver en befolkningsundersøgelse foretaget af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i 2020, der viste, at danskerne foretrækker en folkekirke, der afspejler samfundet.

Læs mere her >>

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar