lørdag den 20. marts 2021

Mænd kan ikke lide at tabe til kvinder - og slet ikke, hvis de ikke er særlig dygtige selv

GAMING: Stadig flere kvinder er tiltrukket af gaming, men når kvinder møder ind i et onlineunivers, som dog stadig oftest består af mænd, er det ikke atypisk at de oplever nedladende eller sexistiske kommentarer på baggrund af deres køn.  

Torill Mortensen er lektor på IT-universitetet i København og har beskæftiget sig meget med kvinders position i gaming. Hun fortæller til TV2, at mange mænd ikke kan lide at tabe til kvinder. Det kan være en af årsagerne til, at kvinder bliver udsat for sexistiske og nedladende kommentarer online.

Ifølge Mortensen er de mænd, der bliver krænkende oftest dem, der ikke er dygtige nok selv. Forskningen viser, at mange ikke kan lide at tabe til kvinder. 

Løsningen på problemet kan findes ved producenten, mener Torill Mortensen, der udtaler til TV2, at den måde vi designer spil og fremstiller vores kultur på er afgørende. “Giver vi [spilleren] mulighed for at være en kvindelig helt eller transkønnet helt eller homoseksuel helt?” spørger hun. Hvordan man føler sig stærk i spillet er afgørende. 

Kilde: Esportmagasinet.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar