fredag den 11. juni 2021

Arbejdsstyrken i Saudi-Arabien bliver i stigende grad udgjort af kvinder.

Saudi-Arabien har traditionelt været kendt for sit kvindeundertrykkende regime, men i de senere år, er udviklingen begyndt at vende, idet stadig flere kvinder kommer ud på arbejdsmarkedet

På kun to år er antallet af kvinder i arbejde i Saudi-Arabien steget fra 20 procent til 33 procent ifølge den økonomiske tænketank Brookings. Det vil sige, at andelen af kvinder i arbejde er blevet mere end halvanden gange så stor mellem 2018 og 2020. Det skriver 'Verdens bedste nyheder'.

”Det at komme på arbejdsmarkedet medfører også en helt ny identitet for kvinderne. Det er prestigefyldt at have et arbejde, og man bliver en borger, som bidrager til samfundet. Det kan udvikle nye sider af en selv,” siger Katarina Blomqvist. som er senior programrådgiver hos KVINFOs internationale afdeling.

Ifølge en analyse fra Verdensbanken om kvinder og arbejde vendte udviklingen med flere kvinder på arbejdsmarkedet især, da Saudi-Arabien i 2019 fjernede lovgivning, som begrænsede kvinders adgang til arbejdsmarked og løn. Det betyder eksempelvis, at kvinder nu får deres egen løn, må arbejde på fabrikker og må have natarbejde.

Samtidig har der ifølge Verdensbanken næsten været en fordobling af kvinder, som kommer i uddannelse siden 2010. Dengang kom 40 procent i uddannelse, og i 2019 var det hele 74 procent.

Kilde: Verdensbedstenyheder.dk

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar