søndag den 2. april 2023

Stadig flere lande giver nu mænd barsel til gavn for kvinders karriere

Fra 1995 til 2022 er andelen af verdens lande, hvor fædre har ret til barsel, steget fra 24 procent til 63 procent. I rene tal er der nu i alt 107 lande, der giver en eller anden form for fædrebarsel, hvorimod det tilbage i halvfemserne kun var 46 lande. Det gavner kvinders karrierer

I mange lande er ligestillingen nu begyndt at slå igennem på barselsområdet. Det giver fædre bedre muligheder for at være sammen med deres børn, og kvinder bedre muligheder for at gøre karriere og mindske lønforskellen mellem kønnene. Det skriver 'Verdens bedste nyheder'.

Ifølge rapporten Equality Within our Lifetimes, der netop er udgivet fra forskningscenteret World Policy Analysis Center er andelen af verdens lande, hvor fædre har ret til barsel, steget fra 24 procent til 63 procent fra 1995 til 2022. 

I rene tal er der nu i alt 107 lande, der giver en eller anden form for fædrebarsel, hvorimod det tilbage i halvfemserne kun var 46 lande. 

Der er imidlertid forskel på, hvor lang barsel fædrene tilbydes i de forskellige lande. I nogle lande har mænd ret til øremærket barsel, som også blev indført i Danmark fra august 2022. I andre lande har mænd blot mulighed for at tage en del af barslen.

Kilde: Verdens Bedste Nyheder

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar